Scrum för utvecklingsteamet
Hur ser det ut i praktiken när man jobbar i tvåveckorssprintar, utan överlämningar eller minivattenfall? Hur hänger det här med arkitektur och test ihop med Scrum? Hur uppstår kraven och hur hanterar vi dem egentligen?
Kursen hålls på begäran
Kontakta oss för mer information.
Telefon: 08-562 557 50
E-post: kursbokning@cornerstone.se
Kursen sträcker sig över tre dagar och rör sig kring tre områden: Fördjupad Scrum utifrån Dev Team-perspektiv; metoder för agil mjukvaruutveckling (software engineering practices) samt verktyg och tips.
Du kommer lämna kursen med praktiska erfarenheter och insikter i hur agil mjukvaruutveckling med Scrum faktiskt ser ut och fungerar. Kursen använder inga pappersflygplan eller ballonger utan riktig programvara. Vi genomför flera längre sprintar och adresserar de vanliga frågor och problem som ett Development Team behöver lösa ute i verkligheten.
För att underlätta certifieringen för dig är kursmaterialet på engelska pga. att provet är på engelska och det är viktigt att känna till det engelska Scrum-vokabuläret.
Målgrupp och förkunskaper
Kursen riktar sig till alla deltagare i ett Development Team, dvs testare, programmerare, arkitekter, UX designers, kravanalytiker, m.fl. Den ideala gruppen är den kompletta tvärfunktionella grupp du arbetar i till vardags. Kursen adresserar den tekniska kvalitet (technical excellence) som ett Development Team bör uppnå, vilket gör kursen mer teknisk än mjuk.
Rekommenderade förkunskaper är grundläggande kunskaper i Scrum, motsvarande PSM 1-certifiering.
Certifiering
Efter kursen har du möjlighet att certifiera dig till Professional Scrum Developer level 1 (PSD I) via scrum.org. I kurspriset ingår ett försök till certifiering och efter avslutad utbildning får du tillgång till den kod du behöver för att kunna genomföra certifieringen.
Detaljerat innehåll
- Introduktion till agila metoder och Scrum som ramverk
- Rollerna i Scrum
- Hur team fungerar
- Scrum Masterns roll
- Agil estimering och planering
- Att mäta teamets hastighet (velocity)
- Synlighet och transparens (burndown charts, etc.)
- Kravhantering, backlog och sprintplanering
- Vikten av samarbete
- Retrospektiv/förbättringsmöten
- Att skala Scrum (Scaled Agile Framework SAFe, Nexus, m.fl)
- Introduktion till Kanban
- Om certifieringen Scrum Master